Roki na dijeti, 2022

Roki je simpatična svinjica koja bježi od gazde mesara. Spas traži u nastambi Mirte i Marte, kozica koje ga rado primaju. No, iako se čini da je spašen problemi nastupe kad osjeti strašnu glad. Jelovnik njegovih spasiteljica ne podudara se s njegovim. 

Mora izabrati: hoće li se prilagoditi ili vratiti gazdi pod nož? Rok-rok!

Roki na dijeti, Ibis grafika, Zagreb, 2022. nacrtao Davor Schunk

Moj djed astronaut, 2002

Poslije pljeska više nisam imao vremena za tremu. Mogao sam samo bez riječi izaći iz razreda ili se pokušati spasiti. Da sam otišao, to bi bio skandal. Učiteljica je uzela riječ: "Veselje mi je predstaviti tatu našeg Antuna, i našeg današnjeg gosta, pomorskog kapetana duge plovidbe." Okrenuo sam se Antunu, nasmiješio i namignuo!

Sve zbog Ane, 2018

Nema ništa strašnije za petnaestogodišnjaka nego da ljepotica iz snova završi u naručju najboljeg prijatelja. Baš to dogodilo se Mariju, koji zaprepašten otkriva da je Hrvoje, čim mu se pružila prilika, osvojio Anu, njegovu veliku ljubav.

Suze male Miljenke, 2021

Viktor pomoć očekuje i od hrabre djevojčice Zvonke i njezine družine koja je poznata po dobročinstvima širom svijeta, o kojima je čitao u knjizi „Kako je spašen mali Mate“. Razočaran je jer se ne javlja, ali ne sustaje s najbližima i neobičnim susjedom Tomom skupljati donacije za liječenje bolesne seste.

Martino obećanje, 2012

Marta je tipična tinejdžerka, zaljubljena, buntovna, nepovjerljiva prema obitelji. Kada naslijedi djedovu zbirku maraka njezine muke tek počinju. Svi su joj sumnjivi. Potraga počinje i nije jednostavna! Brine, može li pronaći vrijednu izgubljenu marku i raskrinkati prevaranta?

Moj brat živi u kompjutoru, 2016

Godina je 2071., djevojčica Katarina, najstarija od pet sestara, samo što nije navršila jedanaest godina. Stogodišnjaci, prabaka Simona i pradjed Emil traže da im šapne rođendansku želju. Nećka se, ali otkriva: najsretnija bi bila da ima starijeg brata!

Veliko prijateljstvo, 2020

Znaš, reče Karlo sestri Karolini, nešto sam poslije svega naučio. Nije uvijek neprijatelj onaj za kojeg ti svi kažu da je neprijatelj. Namigne pa se meškoljeći od zadovoljstva smjesti mačkici Jelici pod vrat. Bio je to početak jednog velikog prijateljstva kojem je prethodilo mnogo neugodnih peripetija.

Ljubavni slučaj mačka Joje, 1998

Obitelji Sertić stiglo je prijeteće pismo u kojem nepoznati autor zahtijeva da u roku od tri dana likvidiraju svog mačka Joju. Ako to ne učine u zadanom roku, slijedi osveta!

Zvonka Zmaj i Tri kavalira, 2012

Dvije su osobite karakteristike ovoga djela. Ponajprije, roman se bavi učeničkim nasiljem u školi i oko nje,

Kako je spašen mali Mate, 2019

Zvonka i Zvonkina družina za hitne interevencije – Vatra, Strahi, Tihi, Kazo i Muti – uspješno i nesebično su pomogli u tisućama nesretnih slučajeva. Prvi takav za koji se zna zabilježen je u priloženoj slikovnici, a sljedeći će se pojaviti u novim literarnim naslovima iste autorice koja budno prati Zvonku i sve dogodovštine njezine ekipe. 

Mama, pazi pas, 1992

Bilo bi divno imati psa. Maziti ga i paziti, hraniti i voditi u šetnju, povjeravati mu najskrovitije tajne, igrati se s njim i pred drugima se praviti pomalo važan.

Maturalac, 1993.

Ova, najpoznatija knjiga Branke Primorac već je dugo u srcima mnogih čitatelja. Njezine glavne teme su škola, đaci i profesori, odrastanje, sloboda, ljubav…

 

© 2023. by znaor.com

Pretraga