Veliko prijateljstvo, 2020

Znaš, reče Karlo sestri Karolini, nešto sam poslije svega naučio. Nije uvijek neprijatelj onaj za kojeg ti svi kažu da je neprijatelj.

Ljubavni slučaj mačka Joje, 1998

Obitelji Sertić stiglo je prijeteće pismo u kojem nepoznati autor zahtijeva da u roku od tri dana likvidiraju svog mačka Joju. Ako to ne učine u zadanom roku, slijedi osveta!

Moj brat živi u kompjutoru, 2016

Godina je 2071., djevojčica Katarina, najstarija od pet sestara, samo što nije navršila jedanaest godina. Stogodišnjaci, prabaka Simona i pradjed Emil traže da im šapne rođendansku želju. Nećka se, ali otkriva: najsretnija bi bila da ima starijeg brata!

Kako je spašen mali Mate, 2019

Zvonka i Zvonkina družina za hitne interevencije – Vatra, Strahi, Tihi, Kazo i Muti – uspješno i nesebično su pomogli u tisućama nesretnih slučajeva.

Mama, pazi pas, 1992

Bilo bi divno imati psa. Maziti ga i paziti, hraniti i voditi u šetnju, povjeravati mu najskrovitije tajne, igrati se s njim i pred drugima se praviti pomalo važan.

Zvonka Zmaj i Tri kavalira, 2012

Dvije su osobite karakteristike ovoga djela. Ponajprije, roman se bavi učeničkim nasiljem u školi i oko nje,

Moj djed astronaut, 2002

Poslije pljeska više nisam imao vremena za tremu. Mogao sam samo bez riječi izaći iz razreda ili se pokušati spasiti. Da sam otišao, to bi bio skandal. Učiteljica je uzela riječ: "Veselje mi je predstaviti tatu našeg Antuna, i našeg današnjeg gosta, pomorskog kapetana duge plovidbe." Okrenuo sam se Antunu, nasmiješio i namignuo!

Sve zbog Ane, 2018

Nema ništa strašnije za petnaestogodišnjaka nego da ljepotica iz snova završi u naručju najboljeg prijatelja. Baš to dogodilo se Mariju, koji zaprepašten otkriva da je Hrvoje, čim mu se pružila prilika, osvojio Anu, njegovu veliku ljubav.

Maturalac, 1993.

Ova, najpoznatija knjiga Branke Primorac već je dugo u srcima mnogih čitatelja. Njezine glavne teme su škola, đaci i profesori, odrastanje, sloboda, ljubav…

Martino obećanje, 2012

Marta je tipična tinejđerka, zaljubljena, buntovna, nepovjerljiva prema obitelji. Kada naslijedi djedovu zbirku maraka njezine muke tek počinju. Može li pronaći vrijednu izgubljenu marku i raskrinkati prevaranta?

 

© 2021. by znaor.com

Pretraga