Poslije pljeska više nisam imao vremena za tremu. Mogao sam samo bez riječi izaći iz razreda ili se pokušati spasiti. Da sam otišao, to bi bio skandal. Učiteljica je uzela riječ: "Veselje mi je predstaviti tatu našeg Antuna, i našeg današnjeg gosta, pomorskog kapetana duge plovidbe." Okrenuo sam se Antunu, nasmiješio i namignuo!

Prihvatio sam igru koju nam je slučaj nametnuo. Glumio sam moreplovca. Čak sam i priču iz svemira premjestio na more. U žaru pripovijedanja zaboravio bih se pa bi moj brod ponekad poletio, umjesto zaplovio, u snažnom nevremenu mornari bi bauljali po palubi kao u bestežinskom stanju, a brodski je motor nekoliko puta postao raketni.

Knjiga ˝Moj djed astronaut˝ zbirka je četrnaest šaljivih i maštovitih priča, namijenjenih djeci, što ih djed pripovijeda unuku Luki. Pročitajte kako djed zabavlja unuka svojim putovanjima u svemir tvrdeći da je sve živa istina, među ostalim ispričao mu je pred spavanje kako je igrao nogomet na Mjesecu, odletio među zvijezde bos, kako mu je bundeva spasila život, gdje je sakrio Mjesečev kamen da ga nitko ne ukrade i ne prepozna, kako ga je prokrijumčario iz svemirskog centra te kako ga je baka padobranka dočekala iznad Atlantika kad se vraćao s jednog uspješnog leta na Mjesec, itd., itd... 

 

© 2023. by znaor.com

Pretraga