Video: Kako je nastao Maturalac

S novom školskom godinom došle su i nove obaveze, a jedna od njih je i čitanje lektire.

Nakon čitanja djela Branke Primorac naziva Maturalac, Dora, Lena, Helena, Lara, Antea, Maja i ja, Martina, odlučile smo snimiti nekoliko scena iz toga djela.

 

 

Na snimanje filma potaknulo nas je to što smo se mogli poistovjetiti s nekim likovima te smo mogli zamisliti kako bi izgledale sve te nepodopštine iz romana da su u njima sudjelovale neke osobe iz našeg razreda.

Osmaši naše škole ne idu na maturalac pa smo tijekom čitanja mogli zamisliti kako bi nam bilo ludo i nezaboravno da smo na maturalcu.

Na prvom satu dobili smo zadatak da obradimo lektiru na svoj način. Dora je predložila da snimimo film, a mi smo se jednoglasno složile.

Uloge nismo dijelile unaprijed, već kada je došla na red neka nova uloga, dale smo ju onoj koja ju je htjela.

Kada smo krenule sa snimanjem, mislile smo da nikada nećemo završiti jer smo se previše smijale, no odlučno smo se podijelile u dvije grupe te snimile prve scene.

Snimateljice su se izmjenjivale, a za montažu je zaslužna Antea. Kako je vrijeme odmicalo, sve je više scena bilo snimljeno i naš je film bio pri kraju. Sveukupno snimanje je trajalo dan i pol. Tijekom snimanja zabavile smo se kao nikada u životu.

Dan kasnije film je bio gotov, a mi smo s velikim iščekivanjem pogledale film te smo bile i više nego zadovoljne. Reakcija razreda i profesorice je bila najbolja moguća, što nam je dokazalo da se naš trud zaista isplatio.

Martina B., 7.b

 

Tags:

 

© 2021. by znaor.com

Pretraga