Nova kolekcija Lade Primorac

Unikatne naušnice i ogrlice sa školjkama s Visa

Nije lako za slikanje i javno pokazivanje noviteta naći osobu koja nije profesionalni model. U ovom slučaju pomogla je rodbinska veza.

Tako smo na jednoj prijepodnevnoj kavi zaskočili našu Anitu Vlašić, prevoditeljicu i sudskog tumača, da se fotografira s nakitom moje kćeri Lade.

Jest da su rodice, ali pristanak je pratila neizvjesnost u konačan ishod te odobrenje za objavljivanje. Ubrzo je bilo jasno da fotoaparat voli Anitu, a da ona ima prirodnost profesionalne manekenke.

Šale radi, evo preporuke: ako joj presuše narudžbe za prijevode s engleskog i na engleski može se bez straha okrenuti drugom zanimanju. Dokaz su fotografije urađene u sjeni suncobrana na terasi Kaptol centra. Kao što se vidi, lijepo se slaže s lijepim – lijepa Anita s lijepim naušnicama i ogrlicom iz najnovije kolekcije Lade Primorac.

Slučajno su naušnice crvene, a ogrlica modra jer tako je odabrala Anita. No, ima ih i u drugim bojama i strukturama. I svaka je unikat. Tu se slučajno pojavljuje i Ladin prsten, rad rađen prije nekoliko godina, koji se odlično slaže s bojama medaljona na ogrlici.

Ovogodišnja kolekcija posebna je po primjercima s morskim motivima, urešenim sa školjkama izronjenim prošlog ljeta na otoku Visu. Umjetnica, ujedno i ronilica kao uvijek je originalna. (B.P.)

 

© 2021. by znaor.com

Pretraga